dissabte, 18 de febrer del 2012

Australia. See you very soon...!

L'etapa australiana s'ha acabat (de moment).
2 mesos increíbles que m'han tractat com una reina. Aquest viatge m'està posant davant, les persones adecuades. Sens dubte, corria el risc de no conectar amb la familia australiana, però ha estat tot al contrari. Des del primer dia ja vaig notar bones vibracions.
Han estat dos mesos intensos, durant els quals, els que més he fet ha estat: CUINAR. Quin gran plaer... Entre d'altres he cuinat:

PLATS PRINCIPALS O TAPES
Truita de patates acompanyada amb pà amb tomata (no podia faltar :)
Paella
Fideuá (amb fumet que vaig fer de les espines i els caps dels peixos de quan vaig anar a pescar mmmmm)
Rissoto de carbassa
Spring rolls al forn (yummy)
Spicy chickpea fritters (com una especie de truiteta de cigrons amb korma curry paste, buníssim i saníssim)
Pea fritters (especie de truiteta de pèsols amb menta, carbassó i formatge com a ingredients principals, molt bo!)
Gyoza with soya sauce (dumplimgs japonesos rellenos de porc amb condiment. El pare (el Trent), els va batejar com POCKETS OF JOY :D
Mini cous-cous cakes (algo diferent i molt bo)
Hamburgueses de pollastre i verduretes fetes a mà (als nens els hi van encantar...)

PA & PASTA
Baguette feta a mà!
Herb, olives and sun-dried tomato bread. Original i molt bo!
Especie de "naan indú" (pa indú) amb timó (bunissim recient fet i no necessites forn! ;)
"Dampers" de romaní i camembert (yummy....)

Pasta feta a mà. Sense màquina! La millor pasta que mai he menjat.... Sabrosa, sabrosaaaa! Amb una salsa de bacon, ricotta, tomàquets i basil mmmmmmm...

MUFFINS DE...
Carbassó, formatge feta i olives
Tomàquet, basil i mozzarella
Plàtan i "poppy seed"
Pastanaga
Coconut &lemongrass (els millors!)

PASTISSOS I BAKERY:
Base per pastís en el que pots posar-hi qualsevol tipus de topping (molt resultón)
Pastís de blueberries and xocolata blanca (super booo)
Crema catalana (fallida jaja)
Coulant de xocolata amb gelat de vainilla

ESPECIALS...
Carrots, peanuts ans sweet chilli dip (per menjar amb picos o crackers, és deliciós i sa ;)
Mermelada de tomàquet i chilli. Spicy...!

Si a algú li interessa alguna recepta, feu-m'ho saber i rant aviat com puga us la passo (això sí, quasi totes, per no dir totes, les tinc en anglès ;)

Cuinar em relaxa. Així que he disfrutat com mai... Cada dia algo diferent per sopar. Amb aquella cuina tan gran... Em sentia com l'autèntica cuinera particular de família! ;)

A part de cuinar, clar, m'han portat d'excursió (com diria la Marta Lluch ;p
El dia de la pesca va ser un dels més emocionants... 
5 dies de camping al costa d'una platja increible...
Degustació de vins i formatges artesans...
El Nadal a l'estil australià...
Un finde amb el grandparents dels nens, que ens van invitar a dormir a casa seva...
Tots els dies que hem anat a platges increibles...
El dia que vaig passar tot el dia a l'escola amb el Hayden, el petitet...

I molts moments que seran dificils d'oblidar....
Donar les gràcies cada nit abans de començar a sopar amb les mans agafades...
Anar a córrer cada matí amb el Leo...
Que el Henry em demanes el "scratch, scratch" acotxant el cap...
Explicar-li un conte (o dos) al Hayden abans d'anar a dormir...
Saltar al trampolin amb l'Elsie i el Hayden...
Veure una familia de cangurs al costat de casa, o creuant el camí mentre corria... Sabeu, és un moment super especial... Saber que son salvatges i que se't creuen pel davant... I com salten... M'atreveixo a comparar-los amb els monjos amb la toga taronja de Laos i Cambodia... Cada vegada aue en veia un em semblava super especial.... 
....


I el dia de la despedida... Que serà un dels dies més difícils d'oblidar... El que m'ha quedat més gravat a la ment, o millor dit al cor.... Va ser quan el Hayden, amb 5 anys, em va fer una abraçada i un petó i em va dir: "see you when you come back..." i s'allunya 3 metres, i em tira un besito bufant.... Jo plorant plorant... I ell se'm va quedar mirant... Casi em desfaig... Però aquí no s'havia acabat... Tot seguit vaig a rentar-me les dents, i ve cap al lavabo i em diu "Núria, I love you so much..." 
Només pensar amb aqusts dos moments, em salta una llàgrima..... Quin nen tan especial... Sens dubte la connexió entre els dos ha estat mútua.... Quin gran regal que m'ha fet la vida.... 

Abans d'anar rumb cap a Perth, vaig passar a saludar a la parella de Balingup que em van acollir abans d'anar amb la família. Com no podia ser diferent, em van tornar a tractar tan bé... I la Talia (el bebe de 7 mesos que tenen), tan riallera i contenta... Quina delicía! Vaig cuinar 4 verduretes com a acompanyament de pollastre rostit, i amb unes copetes de vi ens ho vam mejar al jardinet... Quina brisa més bona... I de postre gelat amb fruita de la passió del seu abre... mmmmm....
L'endemà, bus directr cap a Perth! Allà m'esperava la Gayl. La vaig conèixer quan estava amb la familia. Com la vaig conèixer? De la forma menys esperada possible! Ells estava de vacances a Denmark i necessitava algu que li netegés la casa de lloguer on habien estat. Em va trucar (al veure el meu anunci al poble). Tot parlant em va dir que si em volia quedar uns dies a Perth, em podia quedar a casa seva... Li vaig agafar la paraula, clar! Així que allí m'ha tingut dues nits. Una dona increíble. Em va fer un tour per tota la ciutat... I la primera nit em va portar a sopar al seu restaurant preferit al costat de la platja... (i sense coneixer-me practicament de res...). Vam penjar un peix fresc increible! I al acabar, vam sortir del restaurant i la posta de sol estava a punt... Tarda-nit perfecta! 
L'endema em tenia preparada fruiteta tallada... I despres em va portar a la platja... Quina delicia... Encara no eren ni les 9 del mati pero nos us podeu imaginar quin gust banyar-se en aquella platja d'arena fina i blanca i el mar en calma.... Ella em va dir "this a perfect morming in the beach... This calm is not really normal...." aixi que semblava que tot anava al nostre favor...... A la nit tenia invitats a casa, entre d'altres, els seus dos fills. Va estar encantada de que cuinés una truita de patates de 10 ous (em va demanar la recepta per fer-la un altre dia!!) (el pà amb tomata no podia faltar...;)
Em va tractar més bé que una reina... No sabia com agrair-li... Vaig comprar-li una cremeta de nous de macadamia...!
L'ultim soparet amb la family... Fideua, truita amb patates i pa amb tomata! ;)

(nomes una foto de moment, quan tingui una bona connexio a internet, totes les altres d'Australia al mateix post ;) Lidi, Maria i Anna... les mes impacients pel nou post, esteu contentes? ;)

I ara, asseguda a l'aeroport de Kuala Lumpur, esperant, AMB CANDELETES, al Jaime... L'avió arriba amb 3 hores de retràs... Si és que no falla mai, que lo bo es fa esperar... I per fer l'espera més curta he aprofitat i he escrit aquest post del blog, encara que el publicaré quan tingui connexió.

No us puc explicar que sento dins meu, perquè no sé com fer-ho... Només sé que tinc moltes papallones que em ronronegen dins la panxa, ara mateix... 

3 comentaris:

  1. Emocions "a flor de piel" **

    a l'espera d'un dels teus plats...(et juro q m'ho menjare tot! ;)

    Mil petonsss bunica

    ResponElimina
  2. Uoooo qe be tornar a llegir un nou capitol jeje now it's jaime's hour...Enjoy it!

    ResponElimina
  3. Ester! No em crec que em juris que et menjaras TOT el que et cuina.. jajaja ;)
    Parlem aviat... que ja massa que no et sento...! una abracada...
    Anni... quina Anna ets? No tinc cap Anna com a seguidora del blog... Intueixo que ets la Rabes... un besito!

    ResponElimina